Montesori vrtić - škola stranih jezika
 +381603600344    office@vrabac.rs      

Aktuelno

Vrtić pod krošnjama

Predškolska ustanova "Vrabac" u partnerstvu sa slovenačkim vrtićem "Beltinci" počela je realizaciju projekta "Vrtić po krošnjama". Osnovna ideja projekta je sprovođenje vaspitno-obrazovnog procesa u prirodi.
Opširnije

Letnji-dnevni-kamp-za-decu-uzrasta-od-6-do-12-godina-jul-2021

Letnji dnevni kamp za decu uzrasta od 6 do 12 godina Mesto : Botanička bašta Kragujevac Vreme : 05.07.2021. do 23.07.2021. radnim danima od 08 do 16:30 časova. Napomena: Za prvu nedelju kampa nema slobodnih mesta. Pitajte bilo koga iznad 30 godina da ispriča o svojim uspomenama o igri iz detinjstva. Malo će ih biti o igri koja nije napolju. Nezavisna igra na otvorenom, raznolikost igre je ono čega se sećamo. Kako stvari stoje, malo je verovatno da će današnja deca tako pričati o svojim uspomenama . Prema jednoj studiji iz 2017.godine 21% današnje dece redovno se igra napolju, u poređenju sa 71% njihovih roditelja. Kao da te brojke nisu dovoljno loše, kada duboko zaronimo u to područje vidimo koliko je zaista malo igre na otvorenom. Slično istraživanje Sudokrema otkrilo je da deca u proseku provode 45,5 sati ispred ekrana, a samo 5 sati vani svake nedelje igrajući se napolju.
Opširnije

Vanredna situacija i mere koje propisalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnologije

Poštovani roditelji, Vanredna situacija i mere koje propisalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnologije znače drugačiju organizacije života i rada u vrtiću. Molimo vas da se dosledno i odgovorno pridržavate propisanih mera kako bismo na pravi način prebrodili ovu vanrednu situaciju i zaštitili zdravlje i bezbednost dece i odraslih . Mi ćemo se potruditi da deca što pre prihvate i prilagode se ovim novim pravilima.
Opširnije

Klub za roditelje

U okviru kluba za roditelje funkioniše savetovalište sa ciljem da pomogne roditeljima u privazileženju vaspitnih i drugih problema i nedoumica koji se javljaju u roditeljstvu. U koviru ovog programa jedan deo je namenjen je i deci. Pegadog Maja Marković je zadužena za pomoć roditeljima a psiholog Mirjana Milčić i defektolog Tanja Žegarac za rad se decom.
Opširnije

Akreditovana tribina "Posmatranje deteta"

Predškolska ustanova "Vrabac" iz Kragujevca u saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac,, organizuje međunarodni akreditovani stručni skup (tribinu), pod nazivom "Posmatranje deteta, jedan od najvažnijih zadataka Montesori pedagogije".
Opširnije

Upis za kurseve engleskog jezka

U toku je upis na kurseve engleskog jezika
Opširnije

Upis u predškolsku ustanovu

U toku je upis u Predškolsku ustanovu Vrabac
Opširnije

Erazmus + projekat "Naš put do znanja" - Norveška

U okviru Erazmus + projekta "Naš put do znanja" stručni tim naše predškolske ustanove boravio je u poseti vrtiću Montesori Bambini u Hamaru u Norveškoj.
Opširnije

Naš put do znanja

U okviru projekta "Naš put do znanja" koji se finansira u okviru Erazmus + programa Evropske unije članivi tima Vrabac boravili su u Italiji na obuci za primenu Montessori pedagoije u učenju engleskog jezika.
Opširnije

Erazmus + projekat "Naš put do znanja"

U okviru Erazmus + projekta "Naš put do znanja" organizovali smo tematsku radionicu za decu i roditelje.
Opširnije

Svetogorska 1/a u prostorijama vrtića Aviončić
34000 Kragujevac (Areodrom)
+381 60 3600344; +381 60 3600345;

Od ponedeljka do petka od 07:30 to 16:30