Montesori vrtić - škola stranih jezika
 +381603600344    office@vrabac.rs      

Letnji kamp u Botaničkoj bašti 2022 - korisne informacije

Magično iskustvo za decu

Letnji kamp je aktivnost na otvorenom koja obuhvata brojne aktivnosti za decu tokom letnjeg raspusta. Letnji kamp se često organizuje na lokaciji daleko od kuće, gde učestvuju učenici različitih sredina. Naš kamp je ipak pristupačniji jer je dnevni, i time je oklakšano odvajanje od porodice i kuće. Deca dolaze u kamp ujutru i popodne su već sa svojim porodicama.

Iskustvo letnjeg kampa je izuzetno korisno za sve učesnike. Deca vole da budu van kuće i u društvu svojih drugova ili da se druže. Neprestano se bave raznim zabavnim aktivnostima koja se nadovezuju jedna za drugom. Nemaju vremena da osećaju nostalgiju. Šta bi moglo biti bolje za malu decu, nego da se samo igraju i budu srećna? Pored toga uče nove veštine i razvijaju opšte znanje o brojnim pitanjima. Letnji kamp je magično iskustvo za decu i oni jednostavno vole da budu slobodni i da uče nove stvari u isto vreme zabavljajući se.Teška odluka za roditelje

Često se letnji kampovi organizuju van kuće, zbog čega se deca moraju držati podalje od roditelja nekoliko dana. Odluka bi mogla biti izazovna za roditelje, koji brinu o bezbednosti svojih štićenika i drugih briga. Kako je naš kamp lokalnog tipa, deca nisu daleko od kuće a imaju priliku da budu u prelepom okruženju kragujevačke botaničke bašte.

Ali, slanje deteta u letnji kamp će na kraju biti za njegovu/njenu korist i razvoj ličnosti. Iako bi moglo biti teško doneti odluku, ona se ipak mora doneti za opštu dobrobit dece.

Zašto je letnji kamp dobar za nas?

Letnji kampovi nam daju priliku da sagledamo svet iz potpuno nove perspektive. Moramo da ostvarimo sopstvenu nezavisnu volju i da predvidimo posledice. Slobodni smo da biramo tokom kampa i naučimo da se brinemo o sebi. Takođe stičemo nove prijatelje i učimo kako da održavamo društvene odnose. Osim toga, kroz sportske i druge zabavne aktivnosti učimo nove veštine i sportove. Sve u svemu; letnji kamp je zabavna aktivnost koja decu uči novim stvarima . Letnji kampovi su izuzetno korisni za sticanje novih veštine dece i celoukupan razvoj ličnosti.

Deca vole letnji kamp zbog čistog zadovoljstva i aktivnosti učenja u njemu. Stiču nove prijatelje i igraju punim kapacitetom. Osim toga, u letnjem kampu je uključena i određena avantura koja deci čini sve zanimljivijim.

Prednosti kampa

Prijateljstvo, otpornost, aktivnost i još mnogo toga

Briga svakog roditelja: Koji je najbolji način da vaše dete provede svoje slobodno vreme tokom letnjih i školskih raspusta? Za neke je to vreme da se deca igraju i zabavljaju. Za druge, to je prilika da deca usavrše svoja znanja ili nauče nove veštine - ili čak predmete, od umetnosti do arhitekture.

Stručnjaci kažu da postoji jedna destinacija koja decu izvodi napolje da se zabavljaju, dok se uče doživotnim veštinama. Zove se KAMP.

Prednosti kampa su brojne, od životnih lekcija izvan učionice, pravih vrednosti , vremena za igru do uvažavanja prirode i izgradnje samopouzdanja i liderskih veština.

Kanadska državna studija o efektima kampa na decu pokazala je da mladima „zamotanim u mehuriće“ koji su previše programirani i prezaštićeni, kamp pruža bezbedno okruženje za slobodno učenje, rast i razvoj svojih sposobnosti. Letnji kamp, prema studiji, neguje emocionalnu inteligenciju , samopouzdanje, nezavisnost, zdrav život, ekološku svest, učenje, liderstvo i druge veštine koje se pokazuju korisnim dugo u odraslom dobu.

U kampu možete napraviti svoju tortu, začinjenu mešavinom zabave i učenja, i pojesti.

 Letnji kamp  - korisne informacije

Sarajlina 6 - igraonica Kamičak, 34000 Kragujevac
34000 Kragujevac
+381 60 3600344; +381 60 3600345;

Od ponedeljka do petka od 07:30 to 16:30